избелване фасети периодонтити гангрена грануломи стоматологичен кабинет белите брези д-р Христо Димитров   стоматологичен кабинет стоматолог зъболекар лекар дентална медицина белите брези красно село -  камъчета за зъби инкрустации twinkles д-р Христо Димитров  Dr. Hristo Dimitrov зъбобол софия стоматолог металокерамика чиста керамика мостове корони фотополимер  протези  valplast кореново лечение лечение на пулпити    почистване на зъбен камък ултразвук air flow пародонтит гингивит бруксизъм инкрустации естетични керамични    зъболекар  софия център широк стоматолог  мост корона zirkon циркон цирконий бруксизъм пародонтоза екстракция мъдреци ретинирани абсцеси грануломи безболезнено валпласт пулпитолечение зъбобол пломби частна дентална практика апикална остеотомия
БРИЛЯНТ ДЕНТ
СТУДИО ЗА ДЕНТАЛНА ЕСТЕТИКА
София 1680, ж.к."Белите брези"
ул."Лерин" 46-Б, партерСъдържанието на този сайт е само за информация - не може да бъде използвано като източник за диагностика и лечение и не може да замести посещението Ви при стоматолог !
© БРИЛЯНТ ДЕНТ. Всички права запазени !      Created by :
English
Български
Бондинг I Козметична стоматология I Директни естетични възстановявания

БОНДИНГ

Бондингът е директно възстановяване на различни дефекти на зъбите чрез послойно нанасяне на фотополимер. Посредством този метод могат да бъдат корегирани разстояния между зъбите, неправилна форма и/или големина, някои оцветявания. Обикновено се извършва в едно посещение. При по-сложни случаи предварително се прави восъчен проект на бъдещото възстановяване, по който се извършва корекцията на зъбите. Предимствата на бондинга са по-ниската цена в сравнение с керамичните фасети и минималното изпиляване на зъбите (в някои случаи е възможно възстановяването да се извърши практически без изпиляване).
Предлагаме също така различни методи за художествена реставрация и индиректно зъбно възстановяване.КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ
Снимките в галерията са авторски - от клиничната  практика на д-р Христо Димитров  и са направени със съгласието на пациентите.

Клиничен случай 1: Ремоделиране на горни странични резци

1. Преди - горни странични резци с неправилна форма
2. Восъчен проект
3. След - ремоделиране чрез директен бондинг
телефон: 087 85 85 661
  webMail

Клиничен случай 2: Директно възстановяване с фотополимер на горни странични резци

1,2,3,5. Преди: горните странични резци са с неестетична форма, стари обтурации и вторичен кариес.
4,6. По време на възстановяването - работното поле е изолирано с кофердам за осигуряване на максимална сила на адхезивната връзка.
7,8,9. След възстановяването - изглед в близък план.
10. След възстановяването - при усмивка
Клиничен случай 3: Цялостно възстановяване на усмивката

1. Преди лечението - кариеси, незадоволителни обтурации и напреднала абразия на горните и долните предни зъби
2,3. По време на възстановяването - работното поле е изолирано с кофердам за осигуряване на максимална сила на адхезивната връзка.
4. След - изцяло променената усмивка
5. След - близък план

087 85 85 661
En
Бг
Клиничен случай 4: Корекция на разстояния между горните резци

1. Преди - горни резци са в неправилна позиция и с големи разстояния помежду си. Поради отказ от ортодонтско лечение от страна на пациентката, се взе решение да се направи възможната корекция (леко компромисна от естетична гледна точка) посредством директен бондинг
2. Изолиране на работното поле с кофердам
3. След - изцяло променената усмивка