избелване фасети периодонтити гангрена грануломи стоматологичен кабинет белите брези д-р Христо Димитров   стоматологичен кабинет стоматолог зъболекар лекар дентална медицина белите брези красно село -  камъчета за зъби инкрустации twinkles д-р Христо Димитров  Dr. Hristo Dimitrov зъбобол софия стоматолог металокерамика чиста керамика мостове корони фотополимер  протези  valplast кореново лечение лечение на пулпити    почистване на зъбен камък ултразвук air flow пародонтит гингивит бруксизъм инкрустации естетични керамични    зъболекар  софия център широк стоматолог  мост корона zirkon циркон цирконий бруксизъм пародонтоза екстракция мъдреци ретинирани абсцеси грануломи безболезнено валпласт пулпитолечение зъбобол пломби частна дентална практика апикална остеотомия
БРИЛЯНТ ДЕНТ
СТУДИО ЗА ДЕНТАЛНА ЕСТЕТИКА
ул."Лерин" 46-Б, партерСофия 1680, ж.к."Белите брези"
Кореново лечение І Релечение І Лечение на грануломи І Клинични случаи
КОРЕНОВО ЛЕЧЕНИЕ

       Кореново лечение  се налага при инфекциозно или травматично засягане на зъбната пулпа (известна като нерв на зъба). Правилно проведеното кореново лечение позволява запазване на зъба и възстановяване на нормалната му функция. Провежда се в няколко етапа. Първо се отваря зъба с местна упойка, отстранява се съдържанието на кореновите канали. Следва определяне на дължината им. Прецизното измерване е от изключително значение за успешното лечение на зъба. В БРИЛЯНТ ДЕНТ за целта използваме последно поколение електронен апекслокатор, гарантиращ  точни разултати. След това следва почистване и оформяне на кореновите канали. В последния етап те се запълват със специални канало-пълнежни средства и чрез обтурация (пломба) се възстановява дефекта предизвикан от зъбния кариес. Използването на съвременни методи на обработка и запълване на кореновите канали предотвратява нежелани странични ефекти като оцветяване и потъмняване на лекуваните зъби. Понякога  при много големи пломби може да се наложи изработване на корона, с цел предпазване на зъба от счупване. Нашият екип има богат опит както в първичното ендодонтско (кореново) лечение, така и в прелекуването на зъби. Лечението се извършва под упойка, използват се съвременна техника, методи и материали, винаги с последващ рентгенов контрол, което е гаранция за оптимални резултати.
последователни етапи от ендодонтското (кореновото) лечение - (схема)

измерване дължината на кореновите канали - (схема)

aпекслокатор

КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ

рентгенови снимки на зъби с проведено кореново лечение и правилно запълнени коренови канали


ПРЕЛЕКУВАНЕ НА КОРЕНОВИ КАНАЛИ (РЕЛЕЧЕНИЕ). ЛЕЧЕНИЕ НА ГРАНУЛОМИ. 

        Прелекуване на коренови канали  се налага при проблеми със зъби , които са претърпели кореново лечение , но то се е оказало неуспешно- налице са остри или хронични възпалителни процеси, грануломи, кисти.
Провежда се в няколко етапа- отваряне на зъба, отстраняване от кореновите канали на съществуващия пълнеж, почистване, определяне  на правилна работна дължина на каналите и тяхната обработка, намиране на неоткрити при първоначалното лечение канали . Може да се наложи неколкократно третиране с медикаменти, повлияващи инфекциозния процес и стимулиращи възстановителните процеси в костта около корените на зъба. Следва запълване на каналите, рентгенологичен контрол на пълнежа и възстановяване на зъба с обтурация /пломба/. Необходимо е периодично проследяване и контрол на оздравителния процес посредством рентгенови снимки веднъж на 3 - 6 месеца до пълно възстановяване .
Понякога при особено упорити случаи се налага хирургично отстраняване на гранулома заедно с връхчето на корена. Операцията е известна като апикална остеотомия и е особено подходяща при предни зъби. За подробности и клинични случаи - виж секция "ХИРУРГИЯ".


КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ
Снимките в галерията са авторски - от клиничната  практика на д-р Христо Димитров  и са направени със съгласието на пациентите.
Прелекуване на три долни резеца с наличие на грануломи. Стрелките показват размера на грануломите преди и след лечение.


Прелекуване на долен шести зъб с незадоволително кореново лечение и  наличие на грануломи. Стрелките показват размера на грануломите преди и след лечение.

Прелекуване на долен пети зъб с незадоволително кореново лечение и  наличие на гранулом. Стрелките показват размера на гранулома преди и след лечение.

Прелекуване на долен шести зъб с незадоволително кореново лечение и долен пети с незадоволително кореново лечение и наличие на гранулом. Стрелките показват размера на гранулома преди и след лечение.


Прелекуване на долен пети зъб с незадоволително кореново лечение и  наличие на гранулом. Стрелките показват размера на гранулома преди и след лечение.

Прелекуване на горен пети зъб с  гранулом. Стрелките показват размера на гранулома преди и след лечение.

Прелекуване на долен седми зъб с незадоволително кореново лечение и  наличие на грануломи. Стрелките показват размера на грануломите преди и след лечение.

Прелекуване на долен шести зъб с незадоволително кореново лечение и  наличие на грануломи. Стрелките показват размера на грануломите преди и след лечение.

Апикална остеотомия:
Долен ляв централен резец с голям гранулом, неподдаващ се на консервативно лечение. След хирургична интервенция (апикална остеотомия) 12  месеца по-късно се наблюдава напълно възстановена костна структура.
Стрелките показват размера на гранулома преди и след лечение.

Съдържанието на този сайт е само за информация - не може да бъде използвано като източник за диагностика и лечение и не може да замести посещението Ви при стоматолог !
© БРИЛЯНТ ДЕНТ. Всички права запазени !      Created by :
Прелекуване на горен пети зъб с незадоволително кореново лечение и  наличие на гранулом. Стрелките показват размера на гранулома преди и след лечение.

Български
English
телефон: 087 85 85 661
  webMail
087 85 85 661
En
Бг