избелване фасети периодонтити гангрена грануломи стоматологичен кабинет белите брези д-р Христо Димитров   стоматологичен кабинет стоматолог зъболекар лекар дентална медицина белите брези красно село -  камъчета за зъби инкрустации twinkles д-р Христо Димитров  Dr. Hristo Dimitrov зъбобол софия стоматолог металокерамика чиста керамика мостове корони фотополимер  протези  valplast кореново лечение лечение на пулпити    почистване на зъбен камък ултразвук air flow пародонтит гингивит бруксизъм инкрустации естетични керамични    зъболекар  софия център широк стоматолог  мост корона zirkon циркон цирконий бруксизъм пародонтоза екстракция мъдреци ретинирани абсцеси грануломи безболезнено валпласт пулпитолечение зъбобол пломби частна дентална практика апикална остеотомия
БРИЛЯНТ ДЕНТ
СТУДИО ЗА ДЕНТАЛНА ЕСТЕТИКА
ул."Лерин" 46-Б, партерСофия 1680, ж.к."Белите брези"
Керамични фасети
   ФАСЕТИ

  Възстановяването на разрушени предни  зъби  е възможно чрез керамични фасети. Те се поставят върху зъба след минимално изпиляване на предната зъбна повърхност.  В Студио за дентална естетика БРИЛЯНТ ДЕНТ изработваме фасети по техниката на послойна керамика, прес-керамика и керамика върху цирконий- съобразно всеки конкретен случай.


Какво представляват ?

Това са порцеланови "люспи" , много тънки, покриващи предната зъбна повърхност. Те се залепят върху  зъба с тънък слой специален композитен цимент. Фасетите могат да променят  формата на зъба, цвета му, и едновременно с това са неразличими от естествените зъби.

Как се изработват?

1. Първо посещение
Извършва се преглед при който се установява дали зъбите са подходящи за фасети- силно разрушени зъби и зъби с големи пломби се възстановяват с керамични корони. Взема се отпечатък от който в лабораторията се отлива модел и се прави восъчен проект на Вашата нова усмивка. По него се изработват временни фасети.

2. Второ посещение
След обсъждане на восъчния проект  се преминава към подготовка на зъбите за фасети- зъбите се изпиляват минимално 0.5-0.8 мм.  Взема се отпечатък за постоянните фасети. Циментират се временните фасети.

3. Трето посещение
Готовите фасети се изпробват за точност към зъба и цветова адаптация и ако няма нужда от корекция се циментират постоянно към зъбите.


КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ
Снимките в галерията са авторски - от клиничната  практика на д-р Христо Димитров  и са направени със съгласието на пациентите.
Съдържанието на този сайт е само за информация - не може да бъде използвано като източник за диагностика и лечение и не може да замести посещението Ви при стоматолог !
© БРИЛЯНТ ДЕНТ. Всички права запазени !      Created by :
Български
English
телефон: 087 85 85 661
  webMail
Клиничен случай 1:

1 Преди
2 След
087 85 85 661
En
Бг