избелване фасети периодонтити гангрена грануломи стоматологичен кабинет белите брези д-р Христо Димитров   стоматологичен кабинет стоматолог зъболекар лекар дентална медицина белите брези красно село -  камъчета за зъби инкрустации twinkles д-р Христо Димитров  Dr. Hristo Dimitrov зъбобол софия стоматолог металокерамика чиста керамика мостове корони фотополимер  протези  valplast кореново лечение лечение на пулпити    почистване на зъбен камък ултразвук air flow пародонтит гингивит бруксизъм инкрустации естетични керамични    зъболекар  софия център широк стоматолог  мост корона zirkon циркон цирконий бруксизъм пародонтоза екстракция мъдреци ретинирани абсцеси грануломи безболезнено валпласт пулпитолечение зъбобол пломби частна дентална практика апикална остеотомия
БРИЛЯНТ ДЕНТ
СТУДИО ЗА ДЕНТАЛНА ЕСТЕТИКА
София 1680, ж.к."Белите брези"
ул."Лерин" 46-Б, партерСъдържанието на този сайт е само за информация - не може да бъде използвано като източник за диагностика и лечение и не може да замести посещението Ви при стоматолог !
© БРИЛЯНТ ДЕНТ. Всички права запазени !      Created by :
English
Български

АДХЕЗИВНИ МОСТОВЕ (МОСТОВЕ БЕЗ ИЗПИЛЯВАНЕ)

  Екипът на БРИЛЯНТ ДЕНТ предлага нови възможности за лечение на своите пациенти. В случаите, когато Ви липсва зъб, той вече може да бъде възстановен без да се изпиляват здравите съседни зъби.
Използвайки последните върхови достижения на науката, на мястото на липсващия зъб, може да бъде направен така нареченият адхезивен мост.
Адхезивните мостове позволяват минимално-инвазивна интервенция върху съседните зъби, без те да се изпиляват и обличат в корони. В опорните зъби се правят улеи с много малка дълбочина (около 1,5-2 мм), а ако имат съществуващи пломби или кариеси, на практика не се изпилява здрава зъбна тъкан. Адхезивен мост може да бъде направен и когато съседните зъби са наклонени или с много къси корони и няма достатъчно място за поставяне на имплант или направа на класически мост.  Лечението с адхезивни мостове протича в едно посещение. Постига се максимален естетичен резултат, поради липсата на метал във възстановяването. Адхезивните мостове имат значително ценово предимство в сравнение с мостовете от металокерамика, прескерамика и цирконий. Ако в бъдеще решите да си поставите имплант, можете да го направите, като адхезивният мост се премахва без последствия за носещите зъби.
За направата на адхезивни мостове са необходими определени условия. Възможно е заместване на един или два липсващи зъба. Лисващият зъб (зъби) не трябва да е последен в зъбната редица.
 
В БРИЛЯНТ ДЕНТ, за изграждане на адхезивни мостове, използваме гласфибровлакна everStickC&B на японската високотехнологична компания GC (www.sticktech.com) и последно поколение фотокомпозитни материали. Те позволяват постигането на изключителна здравина и естетика. Освен при направата на адхезивни мостове, използваме гласфибровлакната на StickTech  и за естетично шиниране при подвижност на зъбите или след ортодонтско лечение, местопазители при деца и подрастващи, както и за изграждане на силно разрушени зъби.

КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ
Снимките в галерията са авторски - от клиничната  практика на д-р Христо Димитров  и са направени със съгласието на пациентите.


1.Изходна ситуация- липсващ горен пети зъб. Съседните зъби са с обтурации (пломби). Тъй като дълго време не е предприемано лечение, разстоянието е намаляло, поради преместване на шестия зъб по посока на липсващия.
2.Изходна ситуация- оклузален изглед. Ясно се вижда стесненото място на липсващия пети зъб.
3.Ситуация след премахване на обтурациите. Няма излишно изпиляване на здрави зъбни тъкани и не се налага умъртвяване на зъбите. Работното поле е изолирано с кофердам за осигуряване на максимална сила на адхезивната връзка.
4.След завършване на лечението- вестибуларен изглед. Възстановяването е извършено с гласфибровлакна everStick C&B и фотополимер Filtek Supreme. Снимките са направени непосредствено след сваляне на кофердама.
5.След завършване на лечението- оклузален изглед.
Мостове без изпиляване І Адхезивни мостове І Гласфибровлакна StickTech
телефон: 087 85 85 661
1.Изходна ситуация- липсващ горен четвърти зъб.
2.Изходна ситуация- оклузален изглед.
3.Ситуация след премахване на обтурациите. Няма излишно изпиляване на здрави зъбни тъкани и не се налага умъртвяване на зъбите. Работното поле е изолирано с кофердам за осигуряване на максимална сила на адхезивната връзка.
4.След завършване на лечението- вестибуларен изглед. Възстановяването е извършено с гласфибровлакна everStick C&B и фотополимер Filtek Supreme. Снимките са направени непосредствено след сваляне на кофердама.
5.След завършване на лечението- изглед при усмивка.
  webMail
1.Изходна ситуация- липсващ горен четвърти зъб.
2.Изходна ситуация- оклузален изглед.
3.Работното поле е изолирано с кофердам за осигуряване на максимална сила на адхезивната връзка. Премахната е старата обтурация (пломба) на петия зъб. Няма излишно изпиляване на здрави зъбни тъкани и не се налага умъртвяване на зъбите.
4.Междинен етап от изграждането на адхезивния мост
5.След завършване на лечението- оклузален изглед. Възстановяването е извършено с гласфибровлакна everStick C&B
6.След завършване на лечението- изглед при усмивка.
087 85 85 661
En
Бг
1.Изходна ситуация- липсващ горен централен резец
2.Изходна ситуация- близък план
3.Работното поле е изолирано с кофердам за осигуряване на максимална сила на адхезивната връзка. Премахнати са старите обтурации и кариеси на съседните зъби. Няма излишно изпиляване на здрави зъбни тъкани и не се налага умъртвяване на зъбите.
4.Междинен етап от изграждането на адхезивния мост
5.След завършване на лечението. Възстановяването е извършено с гласфибровлакна everStick C&B
6.След завършване на лечението - близък план